ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar Nor Real Estate, parte a grupului Atenor, ia un împrumut de 21 milioane de euro de la OTP Bank România pentru proiectul de birouri @Expo, situat în zona Expozitiei

Dezvoltatorul imobiliar Nor Real Estate, parte a grupului...

Autor: Roxana Rosu

09.07.2024, 14:30 232

OTP Bank România a încheiat un acord de finanţare de 21 de milioane de euro cu Nor Real Estate, parte a grupului Atenor, pentru Faza 1 a proiectului @Expo, o clădire de birouri situată în zona Expoziţiei din Bucureşti.

„Finanţarea proiectului @Expo nu doar că reflectă angajamentul nostru de a sprijini iniţiativele sustenabile, dar şi dorinţa de a contribui activ la dezvoltarea economică şi urbană a Bucureştiului. Prin finanţarea acestui proiect, OTP Bank România contribuie la dezvoltarea unei pieţe imobiliare moderne şi sustenabile, care răspunde cerinţelor actuale de mediu şi eficienţă energetică”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct şi coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

Dezvoltatorul belgian Atenor a finalizat complexul de 49.000 de metri pătraţi în 2023, cu un grad de ocupare de 60%.

Atenor este listată la Bursa de Valori din Bruxelles (Euronext) şi din 2007 a pus bazele prezenţei sale în Europa Centrală, unde s-a concentrat pe România şi Ungaria. Compania este activă de peste 28 de ani în sectorul global de dezvoltare imobiliară.

„Suntem recunoscători OTP Bank pentru că au văzut potenţialul real al clădirii de birouri @Expo. Linia de metrou în construcţie va stimula zona deja bine amplasată între centrul oraşului şi partea de nord a Bucureştiului”, a declarat Viorel Lăcătuş, Country Director, Atenor Romania.

În afară de clădirea de birouri @Expo, compania belgiană are în dezvoltare proiectul rezidenţial Up Site din zona Floreasca, cele două investitii reprezentând împreună 7% din portofoliul Atenor.