ZF 24

Directorii din noua generaţie vor fi mai mult project manageri şi vor lucra pentru mai multe companii în acelaşi timp

Mihai Stănescu, managing partner al firmei de executive şi corporate coaching RoCoach

Mihai Stănescu, managing partner al firmei de executive şi corporate coaching RoCoach

Autor: Corina Mirea

04.10.2014, 18:27 305
Angajatorii îşi vor păstra tot mai greu managerii tineri în companii dacă nu reuşesc să le satisfacă acestora nevoia de libertate la locul de muncă şi de socializare cu oamenii care se învârt în aceleaşi cercuri profesionale, întrucât tinerii din generaţia Y (cei născuţi după 1980 – n.red.) nu mai vor să stea „legaţi“ de birou, este de părere Mihai Stănescu, managing partner al firmei de executive şi corporate coaching RoCoach.
 
„Se schimbă modul de gândire odată ce generaţia Y pătrunde tot mai mult în companii. Managerii tineri nu prea mai stau la birou, nu mai suportă asta, în afara celor care lucrează în anumite industrii, poate banking şi producţie. Iar cei care lucrează cu ei au început să îşi dea seama de asta, în special companiile din zona de IT şi telecom şi fac ceva în sensul acesta. Aceşti manageri şi-au asumat deja un rol reprezentativ, este important pentru ei să socializeze şi să afle ce se întâmplă în piaţă“, explică Stănescu, care este coach de 15 ani, având clienţi executivi din România şi din alte ţări.
 
În multe industrii, angajatorii deja au început să simtă presiunea celor din generaţia Y, iar asta se vede cel mai bine în procentul celor care rămân în companie la final de an. În outsourcing, spre exemplu, companiile trebuie să recruteze în plus şi cu 20% ca să înlocuiască poziţiile rămase vacante după demisii, iar în retail aceste procente pot ajunge şi la 60%, potrivit informaţiilor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO