ZF 24

Directorul de HR al companiei de IT Printec: Găsim tot mai greu programatori cu specializări rare

Ştefana Lăbuşcă

Ştefana Lăbuşcă

Autor: Corina Mirea

23.01.2014, 00:07 1038

Una dintre cele mai mari probleme pe care le au directorii de resurse umane ai companiilor de IT rămâne numărul de absolvenţi prea mic pentru a acoperi cererea de pe piaţa muncii.

În timp ce mulţi dintre angajatorii din domeniu au început să primească lunar sute de aplicaţii şi pentru posturi care nu necesită cunoştinţe informatice, ocuparea joburilor de programatori este tot mai dificilă, mai ales pentru poziţii care necesită specializări mai rare.

„Provocările cele mai mari vin din zona diferenţelor ce există între cerere şi ofertă, atât cantitativ, cât şi din punct de vedere calitativ. Este din ce în ce mai dificil să găsim candidaţi pentru specializările mai rare, de nişă, şi, în acelaşi timp, candidaţi cu experienţă atât în zona de software, cât şi în cea de hardware, pe partea de integrare şi implementare. Poziţiile pentru care căutăm cel mai mult sunt cele de programatori, în special pentru limbaje de programare C++ şi C Sharp. Recrutarea devine cu atât mai grea cu cât şi alte oraşe încep să vină cu oferte atractive, iar tinerii şi au opţiunea de a lucra în străinătate“, spune Ştefana Lăbuşcă, directorul de resurse umane al dezvoltatorului de soluţii informatice bancare şi IT&C Printec Group România, care are 163 de angajaţi (dintre care 30% sunt femei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO