ZF 24

Distribuitorii cumparati in 2006 de Gedeon Richter Romania vor fi absorbiti de Dita Import-Export

17.05.2007, 00:42 19

Activitatea de distributie a producatorului farmaceutic Gedeon Richter Romania, care a cumparat anul trecut cinci firme din acest sector, se va reuni sub umbrela Dita Import-Export, numele celui mai mare distribuitor dintre cei achizitionati.
Astfel, Dita Import-Export va fuziona prin absorbtie cu companiile Sibofarm Sibiu, Activ Pharma, TMT si ABC Farm si cu alte doua firme pe care le detinea inainte de tranzactia cu Gedeon Richter, Dita Farm Sud si Dita Farm Impex, potrivit unui anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial.
"Fuziunea a fost decisa considerandu-se ca existenta unei singure entitati, care va include patrimoniile societatilor participante serveste mai bine scopurilor economice si va duce la mai buna functionare a afacerii atat din punct de vedere comercial, cat si din punct de vedere contabil si al resurselor umane folosite in intreaga activitate", se arata in anunt.
Preluarea Dita a reprezentat cea mai mare tranzactie dintre cele cinci, in valoare de 14,5 milioane de euro. In urma preluarilor, cota de piata a Gedeon Richter Romania pe segmentul vanzarilor en-gros din Romania va creste la 4,5%, conform estimarilor firmei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO