ZF 24

Distribuitorul de băuturi Amigo & Intercost din Harghita a ajuns la afaceri de peste 414 mil. lei în 2019, plus 4%

Distribuitorul de băuturi Amigo & Intercost din Harghita...

Autor: Laurentiu Cotu

30.04.2020, 19:20 493

♦ Grupul Amigo a fost fondat la începutul anilor’ 90, când compania cu acelaşi nume a început să producă băuturi într-o unitate din Miercurea Ciuc.

Amigo & Intercost, companie distribuitoare de băuturi din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, controlată de antreprenorii Tibor Becze şi József Biró, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 414,3 mil. lei (87,4 mil. euro), în creştere cu aproximativ 4% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului Finaţelor Publice. Compania a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 9,8 mil. lei (2 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul anterior, având un număr mediu de 715 angajaţi, conform datelor publice. Companiei distribuie atât mărcile proprii ale Amigo, cât şi branduri ale unor producători precum Vincon, Heineken, Cricova, Angelli sau Cramele Recaş.

Grupul Amigo a fost fondat la începutul anilor’ 90, când compania cu acelaşi nume a început să producă băuturi într-o unitate din Miercurea Ciuc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO