ZF 24

Distribuitorul IT ASBIS are un nou director general

Distribuitorul IT ASBIS are un nou director general
24.06.2009, 20:22 244

ASBIS Romania, subsidiara locala a distribuitorului de produse IT ASBIS din Cipru, a anuntat ca Monica Aluas, fostul director de vanzari al companiei, a preluat functia de director general, inlocuindu-l pe Cristi Stroe.

Monica Aluas lucreaza de 14 ani in domeniul distributiei IT. Din 2004 a fost directorul de vanzari al ASBIS, iar in perioada 1996-2004 a lucrat ca director regional pentru retailerul electro-IT Flamingo International. Aluas a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si urmeaza cursurile unui MBA.

Potrivit oficialilor ASBIS, fostul director Cristi Stroe isi va continua cariera profesionala in domeniul consultantei IT.

ASBIS este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT de pe piata locala. Compania estima o cifra de afaceri de 80 mil. dolari (51 mil. euro) in 2008, putin sub estimarile initiale de 82 mil. dolari (52,6 mil. euro).

Oficialii ASBIS nu au oferit detalii suplimentare despre venituri, precizand ca “atat cifra de afaceri, cat si profitul au fost cele prognozate si agreate cu cei din grup”. In 2007, distribuitorul a consemnat un rulaj de 62 mil. dolari (39,8 mil. euro).

ASBIS are 40 de angajati in prezent, fata de 50 la finele anului trecut. “O parte din fostii angajati s-au reprofilat spre alte domenii, din cauza valurilor de stiri legate de criza de la sfarsitul anului 2008”, au explicat oficialii companiei.

Principalele obiective ale noului director vor fi cresterea competitivitatii si a eficientei organizatiei. “Ne propunem sa fim printre companiile de top din distributia IT din Romania, prin consolidarea pozitiei pentru brandurile existente si diversificarea produselor pe care le comercializam catre partenerii nostri”, a spus Aluas.

ASBIS distribuie produse Intel, AMD, Seagate, Samsung, Microsoft, Dell, Toshiba, Hitachi, precum si brandurile proprii Canyon (periferice PC, genti laptop, retelistica) si Prestigio (produse de stocare, GPS, nettop-uri si accesorii USB de lux).

Grupul ASBIS are filiale in 27 de tari si a avut anul trecut venituri de 1,5 mld. dolari (1,06 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO