ZF 24

Distribuţia de medicamente după criza COVID-19. Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici: „Vom avea un spaţiu dedicat materialelor de protecţie, am plecat de la zero, nu erau în businessul nostru“

Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici: În luna martie a fost vârful de vânzare pentru distribuţie şi farmacii. Luna aprilie a fost reversul.

Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici: În luna martie a fost vârful de vânzare pentru distribuţie şi farmacii. Luna aprilie a fost reversul.

Autor: Georgiana Mihalache

07.05.2020, 19:50 263

Încă este o perioadă de incertitudine în piaţa de distribuţie şi retail farma generată de criza coronavirusului, dar situaţia stocurilor de materiale de protecţie s-a mai stabilizat. Sunt 7.700 de angajaţi în companiile care fac parte din Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici (ADRFR), farmacişti şi angajaţii depozitelor.

Situaţia de criză generată de răs­pândirea noului corona­vi­rus schimbă toate indus­tri­i­le, inclusiv distribuţia de me­dicamente, astfel că distr­i­bui­torii îşi îndrea­ptă aten­ţia spre sto­curile de ma­teriale de protec­ţie, de la măşti, la mănuşi sau com­bine­zoane, adap­tându-se ce­re­rii.

„Procesul de achiziţie (a mate­rialelor de protecţie - n.red.) a fost mai dificil, a trebuit să o luăm de la zero, nu ştiam furnizori. Am definit deja nişte furnizori şi începem şi noi să distribuim. Am plecat de la zero, cu siguranţă o să fim o reţea importantă şi pentru distri­buţia de materiale de protecţie şi nu mă refer numai la măşti, ci şi mănuşi, dezin­fectanţi. A fost o concentrare foar­te mare pe aceste materiale de protecţie pentru că nu erau în businessul nostru“, a spus Iulian Trandafir, preşedintele ADRFR, într-un interviu pentru ZF. El este şi CEO al Alliance Healthcare, unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO