ZF 24

Diverta: Piata de carte de lux din Romania este inca una timida

26.12.2009, 09:37 128

"Avem peste 100 de titluri care depasesc valoarea de 700 de lei,dar si albume care costa peste 80.000 de lei, insa aceasta piataeste foarte nisata, fiind vorba de titluri de colectie, carte despecialitatea, editii limitate. Practic putem sa vorbim despre oastfel de categorie doar daca facem trimitere la cartile deimport", au spus reprezentantii lantului de librarii Diverta.Titlurile aflate in editii limitate, precum Valentino Garavni, UnaGrande Istoria Italiana sau The Cartier Collection: Timepieces suntimportate intr-un numar de cateva exemplare, media fiind de 2exemplare. "Orice carte in editie limitata, cu reproduceri decalitate, costa de cel putin 3-4 ori mai mult la imprimare decatechivalentul unei carti doar cu text. Colectionarii de astfel devalori nu se ghideaza dupa succesul comercial al unei carti. Unastfel de consumator pune in balanta calitatea reproducerilor,eleganta si "greutatea" unei astfel de editii", spun reprezentantiiDiverta.

In general, titlurile albumelor de colectie provin de la editurispecializate, cum sunt Lodima Press, Nazraeli Press, 21st Edition,Ullmann sau edituri foarte mari cum este Taschen.

Top cinci carti de lux:

DenumireNumar bucati vandutePret (euro)
Benezit Dictionary of Artists12031
Benezit-francezapeste 101601
Valentino Garavani, Una Grandia Storia Italiana2880
MoonfireN/A

880

The Cartier Collection:Timepieces1562

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO