ZF 24

Doi fosti directori ai Santierului Naval Mangalia, cercetati penal

07.02.2007, 14:27 31

Fostul director general al Santierului Naval Mangalia si adjunctul acestuia sunt cercetati penal, alaturi de administratorul unei firme constantene, fiind acuzati delapidare, abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, Eugen Lucian T., fost director general, Doru J., fost director adjunct, la santierul naval din Mangalia, precum si Vasile O., administratorul unei societati comerciale, sunt cercetati penal de politistii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta.

Cei doi fosti directori sunt acuzati ca, profitand de functiile de conducere pe care le detineau in cadrul santierului naval, au dispus si semnat, in perioada 2004-2006, documente referitoare la folosirea unor utilaje ale societatii (macarale cheu si autovehicule), in interes personal, fara a factura si achita contravaloarea prestatiilor.

Totodata, cei doi directori au aprobat si dispus casarea unor nave militare si taierea acestora, iar deseurile de fier vechi si neferoase rezultate au fost evidentiate in cantitati mai mici decat cele reale, rezultand diferente care au fost folosite in interes personal, producandu-se astfel un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO