ZF 24

Doi români au devenit multimilionari în dolari după ce americanii le-au cumpărat afacerile din Portul Constanţa

Doi români au devenit multimilionari în dolari după ce americanii le-au cumpărat afacerile din Portul Constanţa

Prin preluarea celor două terminale de export, americanii de la ADM preiau controlul asupra a două unităţi ce cumulează cea mai mare capacitate de stocare din port a unui singur jucător

Autor: Gabriel Razi

07.05.2015, 13:55 3355

Oamenii de afaceri români Liviu Ghebaur (50 de ani) şi Ion Vasile (50 de ani) au parafat o tranzacţie record în portul Constanţa prin predarea controlului asupra operatorilor portuari North Star Shipping şi Minmetal către traderul american ADM.

Traderul american Archer Daniels Midland (ADM), unul dintre cei mai mari patru comercianţi agricoli din lume, a finalizat preluarea controlului total asupra operatorilor portuari North Star Shipping şi Min­metal din Cons­tanţa, care deţin împreună terminale de export cu o capacitate de 330.000 de tone.

Americanii deţineau anterior un pachet cumulat de 45% din cele două companii.

„Preluarea acestor terminale de export de la Marea Neagră se adaugă la investiţiile pe care le-am făcut de-a lungul Dunării începând cu anul 2011“, a spus Joe Taets, şeful operaţiunilor agricole regionale ale ADM.

Anunţul făcut de americani vine să confirme informaţiile publicate de Ziarul Financiar despre această tranzacţie în urmă cu două luni şi jumătate.

ADM nu a făcut public niciun fel de detaliu financiar al înţelegerii semnate cu cei doi oameni de afaceri români.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO