• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.5448
  • Leu / USD4.3202
ZF 24

Doi soţi au investit 100.000 € într-un complex în aer liber, aproape de autostrada Bucureşti - Piteşti

Doi soţi au investit 100.000 € într-un complex în aer liber, aproape de autostrada Bucureşti - Piteşti

Complexul La Tzară aflat pe Austostrada Bucureşti-Piteşti este operat de societatea Ferma Kilometrul 36, înfiinţată în acest an

Autor: Mădălina Panaete

28 sep 2014 5050

La câţiva kilometri de Bucureşti, soţii Iolanda şi Florin Poduţ, 40 de ani, au cumpărat un teren de circa două hectare, iar la jumătatea acestui an au pus bazele La Tzară, un complex în care copiii şi adulţii pot petrece timp liber departe de aglomeraţia din oraş.

În cadrul comple­x­ului La Tzară se pot organiza petreceri, copiii pot mângâia şi hrăni animale, se pot juca, călări sau participa la ateliere precum cele de olărit sau pictură, în timp ce adulţii se pot plimba cu bicicletele, pot face plimbări cu caiacul pe râul Argeş sau pot sta la restaurantul pe care cei doi soţi l-au construit în cadrul complexului.

„Suntem tineri şi, deşi eu şi sotul meu am lucrat în domenii foarte variate, pentru proiectul La Tzară ne-am mobilizat şi tragem împreună să încercăm să atragem cât mai mulţi părinţi să scoată copiii din malluri şi să îi aducă la joacă la aer curat“, spune Iolanda Poduţ, absolventă de limbi străine care a lucrat în cadrul mai multor multinaţionale. Soţul ei este absolvent de relaţii economice. Cei doi antreprenori au investit circa 100.000 de euro în această afacere pornită în luna iunie a acestui an, sumă care include şi achiziţia terenului de circa 2 hectare.

Soţii Poduţ au adus circa 12 specii de animale, de la iepuri şi capre la viţei şi ponei şi au circa 100 de vizitatori pe zi în weekend.

În timpul săptămânii sunt mai frecvente vizitele organizate cu copiii de la şcoli şi grădiniţe.

Intrarea pentru adulţi şi copii în cadrul complexului este zece lei de persoană, suma incluzând fie o băutură pentru adulţi, fie o plimbare cu poneiul pentru copii de exemplu.

„Nu sunt foarte multe locuri în zona Bucureştiului unde să ai şi loc de joacă afară şi o mică fermă, dar şi un loc unde poţi organiza petreceri, zile de naştere“, mai spune Iolanda Poduţ.

Antreprenoarea afirmă că în perioada iernii va atrage vizitatorii prin plimbări cu sania trasă de cai sau cu „bătrânul“ derdeluş. De asemenea, cei doi soţi se gândesc să închidă spaţiul în care funcţionează foişorul-restaurant pentru a organiza pe timpul iernii botezuri sau alte petreceri.

„Avem solicitări şi pentru deschiderea unei pensiuni în cadrul complexului unde vizitatorii să se poată caza sau să organizăm tabere“.

În plus, cei doi ar vrea să aducă mai multe elemente din folclorul şi tradiţiile româneşti precum războaie, ii sau straie populare, însă Iolanda Poduţ spune că în funcţie de vreme se vor decide dacă expun aceste elemente în toamna acestui an sau anul următor.

Complexul La Tzară aflat pe Austostrada Bucureşti-Piteşti este operat de societatea Ferma Kilometrul 36, înfiinţată în acest an.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri: 4.7627
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri: 4.3164
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri: 5.5297
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: 4.3386