ZF 24

Doi studenţi vor să ajungă la 100.000 de lei cu o tonetă de cafea în Piaţa Romană

Louis Caffe şi-a făcut prima apariţie cu tricicleta la un târg din cadrul Romexpo, iar activitatea propriu-zisă a început în aprilie 2015 după ce a obţinut toate autorizaţiile

Autor: Mihaela Pascari

24.10.2015, 00:05 9336

Andrei Moise şi Alexandru Dudulea, doi studenţi în vârstă de 23 de ani din Bucureşti, au pus bazele unei afaceri  cu cafele şi vor să ajungă la vânzări de 100.000 de lei până la finalul acestui an.

Astfel, bicicleta cu cafea care poartă numele de Louis Caffe din Piaţa Romană (brand administrat prin intermediul firmei Lord Caffe) a fost cumpărată în 2014, după ce cei doi tineri s-au înscris în programul prin care statul oferă antreprenorilor debutanţi (SRL-D) unele facilităţi fiscale.

„Societatea noastră este de tip SRL-D şi nu am plătit nici o taxă pentru înfiinţarea firmei. Printre beneficiile pe care le mai are un SRL-D se află şi faptul că, timp de trei ani de la înfiinţarea firmei, taxele sunt mai mici decât în regim normal. Totuşi, nu am accesat până în acest moment fondurile de la stat (finanţarea maximă pe care statul o poate acorda fiind de 10.000 de euro – n. red.), a fost o investiţie proprie“, spune Andrei Moise, unul dintre fondatorii brandului Louis Caffe şi student la Aca­demia de Studii Econo­mice din Bucureşti.

Cei doi antreprenori au investit 5.000 de euro, din surse proprii, pentru lansarea pe piaţă a tonetei de cafea din Bucureşti. Banii au fost alocaţi pentru obţinerea de autorizaţii necesare funcţionării tonetei, dar şi pentru achiziţiile unui espressor, a bicicletei şi a materiilor prime de început.

Louis Caffe şi-a făcut prima apariţie cu tricicleta la un târg din cadrul Romexpo, iar activitatea propriu-zisă a început în aprilie 2015 după ce a obţinut toate autorizaţiile. În momentul de faţă există un singur loc în care îşi desfăşoară activitatea: în faţa Facultăţii de Comerţ a Academiei de Studii Economice.

„Pe viitor, ne gândim la deschiderea unui alt punct de lucru, posibil Universitate, iar la finalul anului 2015 ne dorim atingerea unei cifre de afaceri de circa 100.000 de lei“, adaugă tânărul antreprenor.

Până în prezent s-au înfiinţat 20.000 de start-up-uri de tip SRL-D, însă nu toate au primit ajutor financiar în cuantum de câte 10.000 de euro, întrucât bugetul alocat de stat acestui program nu a fost foarte mare (circa 5 milioane de euro pe an).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO