Alin (26 de ani) şi Răzvan (33 de ani) Matache, doi absolvenţi ai Facultăţii de ştiinţe economice din Bucureşti, au pariat 100.000 euro pe o microberărie situată la marginea Capitalei şi au pus pe piaţa restaurantelor berea artizanală englezească Ground Zero, care a ajuns deja în 20 de locuri din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.
„Am descoperit berile artizanale în urmă cu patru ani şi am fost extrem de surprinşi de câte lucruri poţi găsi într-un pahar de bere, de toate gusturile şi aromele care pot să încapă acolo“, a povestit Alin Matache, unicul asociat al businessului. Traseul „profesional“ al celor doi fraţi nu are nicio legătură cu profesia pentru care s-au pregătit. Alin este jucător profesionist de poker, iar Răzvan a devenit maestru berar după ce a învăţat meserie în Anglia.
„Dacă voiam să fac bere în casă, învăţam cum se face de pe Google. Dar pentru că era deja alt nivel, am urmat un curs în Anglia, Start-up Brewery se numeşte, conceput special pentru oamenii care vor să facă bere. După achiziţionarea utilajelor a venit în România şi un berar din Anglia care a lucrat mai bine de 18 ani la Fullers, unul dintre cei mai mari producători de bere englezească, şi ne-a învăţat cum să facem primele tranşe de bere pe kitul nostru“, a explicat Răzvan, unicul angajat al firmei Matache Beraru’ SRL.