ZF 24

Donald Trump, concurent la preşedinţia SUA, are active de cel puţin 1,5 mld. $

Donald Trump şi-a făcut cunoscută averea după decenii în care s-a aflat în atenţia publică

Donald Trump şi-a făcut cunoscută averea după decenii în care s-a aflat în atenţia publică

Autor: CătăIina Apostoiu

26.07.2015, 10:29 607
Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA Donald Trump deţine active în valoare de cel puţin 1,5 miliarde de dolari, de la participaţii în companii imobiliare şi de divertisment la restaurante, o agenţie de modeling şi un carusel în Central Park din New York, conform unei declaraţii publicate recent, citate de The Wall Street  Journal.

Declaraţia de 92 de pagini depusă la Federal Election Commission arată că veniturile lui Trump s-au situat între 456 şi 543 milioane de dolari în 2014 şi în cea mai mare parte a primului semestru din 2015.

Este pentru prima dată când dezvoltatorul imobiliar şi starul de televiziune îşi face publice deţinerile după decenii în care s-a aflat în centrul atenţiei publice.

În urma depunerii declaraţiei, reiese că Trump este de departe cel mai bogat dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2016 care au depus astfel de declaraţii.

Pe locul următor se poziţionează Carly Fiorina, care a raportat active nete de 59 milioane de dolari. Candidata democrată Hillary Clinton a raportat active cu o valoare cuprinsă între 11,3 milioane şi 52,7 milioane de dolari.

Trump a inclus în declaraţie 515 companii în care deţine poziţii de preşedinte sau membru. Multe sunt corporaţii cu răspundere limitată având legătură cu deţinerile imobiliare ale lui Trump, incluzând proprietăţi în Panama, Istanbul, Mumbai, Puerto Rico şi Dubai.

În plus, Trump are o investiţie în fondul de hedging BlackRock Obsidian evaluată la peste 25 milioane de dolari. Trump a raportat de asemenea deţineri importante de acţiuni în mare parte blue chips.

Trump a declarat de asemenea venituri de 1,9 milioane de dolari din şapte discursuri. În declaraţie mai sunt incluse 14 cărţi publicate de acesta din 1987. „Time to Get Tough“, din 2011, a avut cele mai mari drepturi de autor, de peste 50.000 dolari.

Trump a declarat pasive cuprinse între 265 milioane şi 450 milioane de dolari. Acesta are 12 credite ipotecare în total, din care 7 ajung la scadenţă până în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO