ZF 24

Donald Trump, depasit de situatie, demisioneaza de la conducerea falimentarei Trump Entertainment Resorts

Donald Trump, depasit de situatie, demisioneaza de la conducerea falimentarei Trump Entertainment Resorts
14.02.2009, 10:47 45

Magnatul american Donald Trump a demisionat din boardul executiv al Trump Entertainment Resorts, cazinou ce este supus presiunilor creditorilor si care, saptamana viitoare, ar putea intra in faliment involuntar.

"Nu am nicio legatura cu compania. Nu ma aflu in ea, nu fac parte din conducere", a declarat Trump intr-un interviu telefonic acordat Wall Street Journal.

Plecarea lui Trump vine inainte de 17 februarie, termenul limita in care compania ar fi trebuit sa plateasca bonduri emise in valoare de 53 de milioane de dolari, in caz contrar companiile care detin bondurile urmand sa ceara intrarea in faliment a companiei.

Conform datelor de la Bursa din New York, Trump detine o participatie de 28% din Trump Entertainment Resort. Ivanka Trump, fiica miliardarului, a demisionat de asemenea din executivul companiei.

Valoarea de piata a companiei a cazut la doar 7,3 milioane dolari dupa varful de 842 milioane dolari, atins in august 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO