ZF 24

Dosar penal după ce parbrizul unei maşini a ANAF a fost spart cu o piatră, la Vama Veche

Dosar penal după ce parbrizul unei maşini a ANAF a fost...

Autor: Cosmin Vaideanu

02.05.2015, 20:05 761

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere după ce unei maşini a ANAF, aflată în Vama Veche, i-a fost spart parbrizul de o piatră aruncată de un turist, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Până în prezent, autorul acestui gest nu este cunoscut, oamenii legii desfăşurând cercetări pentru identificarea lui.

Incidentul a avut loc în timpul unuia dintre controalele desfăşurate în această perioadă, pe litoral, de către inspectorii antifraudă.

De altfel, reprezentanţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au postat pe pagina de Facebook a instituţiei un mesaj referitor la aceste controale, în care se arată că agenţii economici de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei.

"Efectul controalelor Direcţiei Antifraudă: localurile de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei. Un club din Mamaia a înregistrat vânzări fiscalizate de peste 221.000 de lei într-o singură seară. La începutul săptămânii viitoare vă vom prezenta rezultatele verificărilor desfăşurate la nivel naţional în timpul minivacanţei de 1 Mai", se arată în mesajul postat pe Facebook.

Inspectorii Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF desfăşoară, la sfârşitul acestei săptămâni, verificări la agenţii economici de pe litoral, astfel de controale având loc la Mamaia şi Vama Veche.

Reprezentanţii Direcţiei Antifraudă au mers, de 1 Mai, în Vama Veche, unde au fost întâmpinaţi cu ostilitate de către o parte dintre turişti. Astfel, aceştia au huiduit în momentul în care au văzut maşinile ANAF, scandând "Vine controlul să-şi ia omorul". La un moment dat, un turist a aruncat cu o piatră către una dintre maşinile ANAF, spărgându-i parbrizul.

Echipele de control au verificat timp de câteva ore terasele şi restaurantele din Vama Veche, după care controlul s-a mutat în Mamaia.

Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin staţiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli. De asemenea, au fost controlate şi cluburile din staţiune, inspectorii antifraudă dorind să verifice evidenţa contabilă, iar această acţiune a continuat până spre dimineaţă.

Agenţii economici susţin că verificările echipelor ANAF pe litoral vor continua până la sfârşitul acestei săptămâni.

Hotelierii ceruseră autorităţilor ca aceste controale ale Direcţiei Antifraudă să nu aibă loc în minivacanţa de 1 Mai, ci după această perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO