ZF 24

Două noi focare de infecţie cu Covid-19 au fost descoperite în Iaşi

Două noi focare de infecţie cu Covid-19 au fost...

Autor: Ilinca Nazarie

13.08.2020, 22:39 584

Două focare de infecţie cu noul coronavirus au izbucnit în centre medico-sociale din judeţul Iaşi. La Răducăneni sunt 20 de infectaţi, respectiv trei angajaţi şi 17 persoane aflate în îngrijre. La Bivolari sunt 12 persoane infectate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului centrului de la Răducăneni, Corneliu Melinte, cei diagnosticaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici, au fost consultaţi de un medic infecţionist şi deocamdată rămân la centru. În total, la Centrul medico social de la Răducăneni sunt 50 de persoane sub îngrijire, iar cei sănătoşi au fost separaţi în altă clădire.

„O infirmieră s-a infectat, a fost asimptomatică, nu şi-a dat seama, nu am putut să o depistăm la controalele pe care le făceam zilnic cu termometrul, nu a avut temperatură. La primul control periodic care se face la două săptămâni au ieşit pozitivă. Sunt 20 de persoane infectate, 3 angajaţi şi 17 beneficiari”, a declarat jurnaliştilor Corneliu Melinte.

Probleme sunt şi la un al doilea centru medico-social din Iaşi, la Bivolari, unde sunt 12 persoane infectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO