ZF 24

Doug McMillon, CEO-ul Walmart, anunţă că va închide magazinele din Statele Unite dacă furturile comise de clienţi şi angajaţi nu se opresc. Cel mai mare retailer din lume, cu aproximativ 1 mld. de dolari pe zi încasări, pierde aproximativ 1% din veniturile sale din SUA din cauza acestei probleme

Doug McMillon, CEO-ul Walmart, anunţă că va închide...

Autor: Andrei Şerbănescu

07.12.2022, 13:35 789

Directorul general al Walmart, Doug McMillon, a lansat marţi un avertisment dur: Dacă problema nu se rezolvă, retailerul va închide magazinele din întreaga ţară, a raportat Business Insider.

"Furtul este o problemă", a declarat acesta pentru CNBC. "În prezent, acesta se află la un nivel istoric fără precedent."

El a adăugat: "Dacă problema nu este corectată în timp, preţurile vor fi mai mari şi/sau magazinele se vor închide."

McMillon nu a spus în timpul interviului câţi bani a pierdut Walmart în 2022 din cauza furturilor.

Dar cel mai mare retailer din lume pierde probabil aproximativ 1% din veniturile sale din SUA - sau aproximativ 3 miliarde de dolari în fiecare an - din cauza furturilor comise de clienţi şi angajaţi, a raportat Reuters în 2015. 

Potrivit lui McMillon, cheia pentru reducerea furturilor este ca Walmart să colaboreze cu agenţiile locale de aplicare a legii şi să se asigure că aceste agenţii sunt dotate cu personal complet.

Gigantul cu sediul în Bentonville, Arkansas, nu este singurul retailer care a tras recent un semnal de alarmă cu privire la furturi.

Stocurile lipsă au redus marja brută a Target cu peste 400 de milioane de dolari în 2022, comparativ cu anul trecut. Target se aşteaptă ca aceste pierderi de profit să crească la 600 de milioane de dolari până la sfârşitul anului fiscal, a declarat în noiembrie directorul financiar al companiei, Michael Fiddelke.

Target a dat vina, în mod predominant, pe crima organizată pentru reducerea stocurilor. 

"Împreună cu alţi retaileri, am observat o creştere semnificativă a furturilor şi a criminalităţii organizate în întreaga noastră afacere", a declarat directorul general al Target, Brian Cornell..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO