ZF 24

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno –Germană: ”Noi, mediul de afaceri, vrem ca anul acesta să se încheie 100% transparent, cu un deficit bugetar real, astfel încât să pornim noul an curat şi transparent”

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi...

Autor: Miruna Diaconu

28.11.2019, 14:55 2394

Dragoş Anastasiu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi membru al consilului director al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, spune că mediul de afaceri din România este deschis la dialog cu noul guvern.

“Ce ne dorim, şi am văzut că a fost printre primele intervenţii ale noului guvern, este ca anul acesta să se încheie 100% transparent, cu un deficit bugetar real, în aşa fel încât să pornim în noul an curat şi transparent. Sunt nişte chestiuni, nişte costuri, pe care ar trebui să ni le asumăm noi ca ţară”, spune Dragoş Anastasiu în cadrul conferinţei de presă organizată de Coaliţia pentru Dezvoltarea României, unde reprezentanţii mediului de afaceri au comunicat disponibilitatea la dialog cu noul guvern pe temele centrale care sunt în atenţia mediului de afaceri.

El a mai adăugat faptul că România are un potenţial ridicat din punct de vedere economir iar pentru ca acest lucru să fie atins, este nevoie de recâştigarea încrederii dintre mediul de afaceri şi zona administrativă

”E nevoie să se întâmple un lucru esenţial, trebuie să se recâştige încrederea între mediul de afaceri şi zona administrativă. Aceasta este cea mai mare suferinţă a ultimilor ani, s-a pierdut acest sentiment de încredere”, spune Dragoş Anastasiu.

Mediul de afaceri din România îşi mai doreşte ca în perioada următoare să vadă 30 de măsuri concrete de debirocratizare, iar Dragoş Anastasiu a declarat că în privinţa noului guvern este sigur în ceea ce priveşte menţinerea unui dialog atât din punct de vedere al consistenţei cât şi al cantităţii.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi. Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO