ZF 24

Dragoş Neacşu, Erste Asset Management: În ultimele şase luni, în fiecare zi ne-au intrat în fonduri în medie 20-25 de milioane de lei

Autor: Octavian Calei, Andrei Chirileasa

23.01.2014, 00:06 840
Fondurile mutuale reprezintă o alternativă reală la depozitele bancare şi tot mai mult validată de marele public, a declarat Dragoş Neacşu, directorul general al Erste Asset Management – cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România –, în cadrul ediţiei de ieri a emisiunii ZF Live.
 
Interesul în creştere al românilor pentru investiţiile în fonduri mutuale s-a materializat în intrări nete de 3,5 miliarde de lei la nivelul pieţei, dintre care 1,84 miliarde de lei au intrat în fondurile administrate de Neacşu. Erste Asset Management a ajuns astfel la active de 5,9 miliarde de lei, la finalul anului trecut, adică 41% din totalul pieţei, care a depăşit 14 miliarde de lei.
 
„Avem peste 6 miliarde de lei bani administraţi. Nu mi-e frică de sume mari, am avut pe mână datoria publică a României“, a declarat Neacşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO