ZF 24

După ameninţările explicite de război, Kim Jong Un îi face o propunere-surpriză preşedintelui Coreei de Sud

După ameninţările explicite de război, Kim Jong Un...

Autor: Gândul

10.02.2018, 14:52 617

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un l-a invitat la Phenian pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-In "în cel mai scurt timp posibil", pentru un summit inter-coreean, potrivit administraţiei prezidenţiale de la Seul, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Invitaţia a fost înmânată de către sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, care s-a întâlnit sâmbătă cu şeful de stat sud-coreean, cu ocazia participării Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de la iarnă de la PyeongChang, Coreea de Sud.

"În timp ce transmitea o scrisoare din partea lui Kim Jong-Un, care s-a declarat dispus să îmbunătăţească relaţiile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, emisarul special Kim Yo-Jong a prezentat oral invitaţia preşedintelui Kim Jong-Un pentru o vizită a lui Moon Jae-In în Coreea de Nord, la un moment convenabil pentru acesta, spunând că este dispus să-l întâlnească pe preşedintele Moon Jae-In în cel mai scurt timp posibil", potrivit unui comunicat a preşedinţiei sud-coreene.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO