ZF 24

Transavia, de la cel mai mare târg de produse alimentare din lume: Există potenţial pentru export

Transavia, de la cel mai mare târg de produse alimentare...

Autor: Cristina Roşca

21.10.2015, 12:33 7394

Transavia, una dintre cele mai mari companii antreprenoriale româneşti din industria alimentară, spune că există un interes crescut din partea jucătorilor de pe pieţele externe pentru carnea de pui din România. Reprezentanţii procesatorului au fost prezenţi la ediţia din acest an a târgului Anuga, cel mai important eveniment expoziţional internaţional dedicat industriei agroalimentare.  Evenimentul a avut loc în perioada 10-14 octombrie 2015 în Köln, Germania, reunind peste 7,000 de companii din întreaga lume şi mai mult de 160,000 de vizitatori, potrivit Transavia. Aproape 60 de producători de carne, lactate sau produse de panificaţie din România au mers anul acesta la târgul Anuga, potrivit datelor ZF.

Oficialii Transavia spun că au găsit o serie de oportunităţi de business în zona produselor de tip ready-meal, categorie pe care compania Transavia intenţionează să o exploateze în următoarea perioadă.

“Suntem printre puţinii producători cu sistem de producţie integrat la nivel regional, incluzând în acest lanţ inclusiv producţia proprie de cereale, iar acest avantaj ne-a creat o serie de oportunităţi în cadrul târgurilor internaţionale de profil şi nu numai. Ne-am propus abordarea în continuare inclusiv a sectorului de retail, iar în acest sens putem opta atât pe brandurile proprii, cât şi pe potenţialul mărcilor private. Am reuşit să ne facem simţită prezenţa deja în Croaţia şi Bulgaria unde întreaga gamă de produse se livrează sub brandul propriu Fragedo, însă targetăm şi alte pieţe cu potenţial. Un procent important din exporturile noastre îl constituie categoria de produse preparate (ready-to-eat) dominate în special de mărci private, Marea Britanie fiind cea mai importantă destinaţie a noastră pe acest segment.”, a declarat Ioan Popa, director general Transavia.

În ultimii 4 ani vânzările companiei Transavia au vizat preponderent Uniunea Europeană,  Transavia fiind prezentă pe piaţa internaţională prin exporturile realizate în Marea Britanie, Franţa, Spania, Croaţia, Grecia, Ungaria şi Bulgaria.
Transavia este unul dintre cele mai importante businessuri din industria alimentară, cu afaceri de peste 100 mil. euro anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO