• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8810
  • Leu / USD4.7247
ZF 24

După şase ani, Jack Dorsey demisionează din funcţia de CEO al Twitter. Cine este Parag Agrawal, imigrantul în vârstă de 37 de ani din India care îi va lua locul?

După şase ani, Jack Dorsey demisionează din funcţia de CEO al Twitter. Cine este Parag Agrawal, imigrantul în vârstă de 37 de ani din India care îi va lua locul?

Autor: Andrei Şerbănescu

30.11.2021, 16:03 240

Jack Dorsey a demisionat din funcţia de CEO al Twitter şi a predat ştafeta mai puţin cunoscutului Parag Agrawal, relatează The Guardian.

Agrawal, care lucreză în companie de 10 ani, a ieşit din culise pentru a prelua unul dintre cele mai importante şi volatile locuri de muncă din Silicon Valley. Dar cine este el şi la ce ne putem aştepta de la Twitter sub conducerea sa?

Un imigrant în vârstă de 37 de ani din India, Agrawal provine din afara rândurilor directorilor executivi celebri, precum Mark Zuckenberg de la Facebook şi Elon Musk de la Tesla. Dar lipsa de notorietate împreună cu un fundal tehnic solid pare să fie ceea ce unii dintre cei mai mari susţinători ai Twitter au căutat pentru următoarea etapă a companiei.

Agrawal este o alegere „sigură”, care ar trebui privită la fel de favorabil de către investitori, a scris analistul CFRA Research Angelo Zino, care a remarcat că acţionarul Twitter, Elliot Management, a făcut presiuni ca Dorsey să demisioneze.

Asta înseamnă că ne putem aştepta la acelaşi lucru sub conducerea lui Agrawal în ceea ce priveşte politica şi direcţia companiei, spun experiţii – inclusiv planul de a concentra ambiţia Twitter de a dubla veniturile anuale până în 2023.

„Ne-am actualizat recent strategia pentru a atinge obiective ambiţioase şi cred că această strategie este îndrăzneaţă şi corectă”, a spus Agrawal într-un e-mail adresat angajaţilor, potrivit sursei citate. „Dar provocarea noastră esenţială este modul în care lucrăm pentru a face faţă acesteia şi a obţine rezultate bune”.

Compania se confruntă în prezent cu o serie de provocări, inclusiv creşterea lentă a bazei de utilizatori, precum şi luptele continue cu dezinformarea şi discursul instigator la ură.

Se aşteaptă ca Agrawal să continue politica companiei iniţiată de Dorsey, în speranţa „întineririi” bazei de utilizatori, a declarat Jill Wilson, directorul de marketing pentru Esquire Digital.

Dorsey a ocupat simultan funcţia de CEO al Twitter şi Square, dar acum se va concentra în primul rând pe Square, precum şi pe alte activităţi, cum ar fi filantropia, relatează Reuters.

În ultimul an, Twitter a luptat pentru a pune capăt criticilor de ani de zile conform cărora a întârziat să introducă noi funcţii pentru cei 211 milioane de utilizatori şi a pierdut teren în faţa rivalilor din reţelele sociale.

„Deşi trist, totuşi, sunt împlinit! Nu există multe companii care ajung la acest nivel”, a declarat Dorsey intr-un e-mail scris angajaţilor, susţinând că decizia de a demisiona îi aparţine în totalitate şi o susţine.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0162
Ieri: 4.9469
Azi: 4.7247
Diferență: -0,4803
Ieri: 4.7475
Azi: 5.8810
Diferență: 1,2708
Ieri: 5.8072
Azi: 4.7380
Diferență: 0,2836
Ieri: 4.7246