ZF 24

După vagoane, industriaşul Valer Blidar mizează pe tramvaie: Modernizăm 30 de garnituri pentru Timişoara şi producem alte şase pentru Arad

De peste un deceniu Blidar face afaceri în domeniul feroviar şi mai deţine şi firmele Astra Vest, Sirv Titu, fabrica de marmură Marmura Bucureşti, Tristar Bucureşti.

De peste un deceniu Blidar face afaceri în domeniul feroviar şi mai deţine şi firmele Astra Vest, Sirv Titu, fabrica de marmură Marmura Bucureşti, Tristar Bucureşti.

Autor: Mirabela Tiron

06.06.2014, 00:08 695

Omul de afaceri Valer Blidar, care deţine fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, spune că în primul trimestru compania a terminat cu un profit de 38 de milioane de lei (8,6 milioane de euro), în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut firma era pe pierderi din cauza faptului că nu vânduse vagoane, ci producea doar pe stoc.

„Anul trecut a fost bun, dar mă aştept ca acest an să fie şi mai bun. Estimez o creştere a cifrei de afaceri cu 10% şi un profit de cel puţin 15 milioane de euro faţă de nivelul de 11 milioane de euro de anul trecut“, a spus industriaşul.

Anul trecut compania pe care o controlează şi-a mărit afacerile de aproape cinci ori, ajungând aproape de nivelul businessului din 2008. În 2012, Astra Vagoane Călă­tori a finalizat cu o cifră de  afaceri de 12 mil. euro şi un profit net de 1,6 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Blidar este unul dintre puţinii români care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ’70 - ’80. Anul trecut toată producţia de vagoane a omului de afaceri a mers la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO