ZF 24

Durerile în gât: ce boli ascund şi care sunt plantele care ameliorează durerea

Durerile în gât: ce boli ascund şi care sunt plantele...

Autor: CSID.ro

18.10.2014, 10:09 473

Vremea de octombrie continuă să ne pună la încercare rezistenţa organismului.

Pentru că dimineaţa avem parte de ceaţă şi temperaturi scăzute, iar la amiază de razele mult aşteptate ale soarelui, ne este destul de dificil să găsim un echilibru între îmbrăcămintea adecvată şi temperatura de afară.

Şi cum în jurul nostru „roiesc” peste 200 de virusuri responsabile de infecţii respiratorii, suferinţele de sezon devin inevitabile.

Cele mai frecvente dintre acestea sunt durerile în gât, pentru că majoritatea virusurilor se cantonează la nivelul amigdalelor, faringelui sau laringelui.

Plantele medicinale sunt de un real ajutor în aceste cazuri.

Gălbenelele, cătina, bergamota, precum şi propolisul sunt considerate „anestezice” naturale care calmează rapid durerile în gât.

Ce boli semnalează durerile în gât?

„Mă doare în gât!” Cine nu pronunţă aceaste cuvinte măcar o dată în sezonul rece? Puţini ştiu însă ce afecţiuni se ascund în spatele acestei suferinţe frecvente. Durerea la nivelul gâtului este provocată în majoritatea cazurilor de inflamaţia mucoasei respiratorii. Aceasta apare de obicei din cauza virusurilor (80%), bacteriilor sau fungilor.

Durerile acute de gât se caracterizează prin:

înroşirea şi umflarea amigdalelor şi/sau faringelui
senzaţie de usturime şi/sau uscăciune  în gât
dificultăţi la înghiţire
răguşeală

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO