ZF 24

E.ON Gaz Romania: Gazele naturale s-ar putea scumpi de la 1 februarie cu 10%

30.01.2008, 11:02 22

Gazele naturale s-ar putea scumpi de la 1 februarie cu 10% din cauza evolutiilor preturilor de pe piata internationala, a anuntat ieri, la Sibiu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei E.ON Gaz Romania SA, Achim Saul, citat de corespondentul Mediafax.

Pentru ca pretul gazului sa creasca, ANRE trebuie sa accepte propunerea E.ON Gaz, care a intentionat sa scumpeasca gazul inca de la inceputul anului.

"Ne asteptam sa se produca (scumpirea gazelor - n.r.) de la 1 februarie, insa ANRE este un organism independent si nu avem control asupra ANRE. Sunt convins ca va lua aceasta decizie in timp util si ca va fi decizia corecta", a declarat Achim Saul, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele E.ON Gaz Romania a afirmat ca societatea pe care o conduce vrea sa scumpeasca pretul la gaze in Romania cu 30 la suta pana la sfarsitul anului, iar aceasta scumpire este cauzata de trendul ascendent al pretului petrolului de pe pietele internationale.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO