ZF 24

eBay are parte de fraude mai ales din partea Romaniei

27.12.2007, 09:57 81

Romania este considerata principala sursa de fraude online care impiedica buna functionare a site-ului de licitatii virtuale eBay din SUA, compania trimitand o echipa de experti in tara in vederea limitarii fenomenului, in colaborare cu autoritatile locale, informeaza Los Angeles Times.

Pe de alta parte, bulgarii sunt specializati in furtul de proprietate intelectuala, iar ucrainienii sunt lideri in activitatile infractionale implicand platile online intermediate de carduri de credit.

In ceea ce priveste licitatiile online, in special cand este vorba despre tranzactii de cumparare importante, care pot genera castiguri de pana la 5.000 de dolari, cum ar fi achizitiile auto, romanii sunt lideri.

Politia romana estimeaza ca infractiunile online s-au dezvoltat, construind o industrie de mai multe milioane de dolari, de o amploare similara celei de trafic de droguri sau trafic de fiinte umane.

Sistemul eBay depinde de vanzatori si cumparatori care realizaza tranzactii bazate pe incredere reciproca, implicand transferuri de bani si bunuri. Utilizatorii eBay sunt insa tintele zilnice ale activitatilor infractionale, prinitre care si operatiunile de tip "phishing", prin care infractorii obtin acces la date confidentiale. Aceste infractiuni nu afecteaza in plan financiar compania, ci pe clientii acesteia, care solicita eBay sa rezolve problema.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO