ZF 24

Ecclestone revine la conducerea Formula One Group

Ecclestone revine la conducerea Formula One Group

Autor: Adrian Petculescu

19.12.2014, 15:01 384

La începutul acestui an, britanicul s-a retras din funcţie, după ce a fost acuzat că a mituit un bancher, în cadrul tranzacţiei din 2005, prin care fondul de investiţii CVC Partners a intrat în posesia unei cote din drepturile comerciale ale F1 deţinute de banca BayernLB. Însă Ecclestone şi-a continuat activitatea executivă în cadrul grupului.

În luna august, tribunalul din Munchen a pus capăt procesului de corupţie în care era judecat Bernie Ecclestone, în schimbul achitării sumei de o sută de milioane de dolari (74 milioane de euro) de către omul de afaceri britanic.

O altă revenire în Formula One Group este cea a fostului preşedinte Ferrari Luca di Montezemolo. Între 2012 şi 2014, italianul a reprezentat Scuderia ca director non-executiv în FOG, dar a fost înlocuit după ce a părăsit postul de la Ferrari. El revine acum în aceeaşi poziţie.

Tot ca director non-executiv a fost cooptat şi omul de afaceri britanic Paul Walsh, fost CEO a companiei producătoare de băuturi alcoolice Diageo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO