ZF 24

Editorial BM: Cum ni se nationalizeaza averea fara sa ne dam seama

Editorial BM: Cum ni se nationalizeaza averea fara sa ne dam seama
28.10.2008, 17:32 20

Lumea financiara si miturile ei se prabusesc in jurul nostru, iar statul nationalizeaza tot, la cererea in genunchi a capitalistilor. O realitate care nu a fost anticipata de nimeni. Oare nu a fost o mana invizibila care a creat acest domino financiar?

Este o intrebare care sta pe buzele tuturor si raspunsul final, pe care il vom afla peste decenii, va fi ca da. S-a prabusit nu capitalismul, ci democratizarea bogatiei, perioada care a inceput in urma cu doua-trei decenii. Avantul luat de lumea financiara prin deschiderea burselor catre popor a dat posibilitatea democratica a tuturor sa faca bani alaturi de Bill Gates, sa spunem. Cat castiga creatorul Microsoft in procente atat lua si John. Bill Gates, la fel ca foarte multi antreprenori, si-a impartit ideile, energia si averea cu multi alti anonimi.

Despre nationalizari, mituri capitaliste si lumea financiara, cititi pe www.businessmagazin.ro. De asmenea, va invitam sa va spuneti parerea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO