ZF 24

edy Spedition trimite camioane spre Est

edy Spedition trimite camioane spre Est

Autor: Bogdan Alecu

18.09.2013, 21:15 8610

Compania edy Internaţional Spedition, care se află în reorganizare, vrea să se extindă şi spre pieţele din Rusia, Turcia sau Kazahstan, pentru a-şi creşte profitabilitatea.

„Pe viitor trebuie să fie un echilibru mai bun între rutele spre Vest şi cele spre Est, cu toate că sunt două modele de business diferite din punctul de vedere al organizării. Lucrul cu Estul înseamnă mai multă interconectare şi nevoie de facilitare în punctele vamale. Şi riscurile sunt mai mari, dar şi veniturile sunt mai mari, în special pe rute către Rusia, Turcia, Ucraina sau ţările «stan». Spre acestea se transportă şi cu doi-trei euro pe kilometru, dublu sau triplu faţă de Vest“, a spus Mircea Ţiplea, CEO-ul edy Spedition. Pe de altă parte, el a subliniat că în general spre Est camioanele parcurg în medie doar 200-300 km pe zi, faţă de 700-800 în Europa.

În prezent edy se află în insolvenţă şi operează o flotă de 280 de camioane care efectuează 70% din transporturi în România, având cele mai mari contracte cu companii precum SAB Miller sau Coca-Cola şi 30% transporturi spre Europa de Vest.  Planul de reorganizare al companiei prevede inclusiv necesitatea unei injecţii de capital care să reînnoiască flota actuală.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO