ZF 24

El Pais scrie despre Romania, la 20 de ani de la Revolutie: Corupta, fara bani si fara guvern

El Pais scrie despre Romania, la 20 de ani de la Revolutie: Corupta, fara bani si fara guvern
06.11.2009, 10:57 30

Cufundati in criza economica, fara guvern de la jumatatea luniioctombrie, apasati de multe greutati, romanii incearca sasupravietuiasca dupa 20 de ani de la caderea regimului dictatorialal lui Nicolae Ceausescu, scrie cotidianul spaniol El Pais, in editia electronica de vineri.

Intre timp, Romania este de la 13 octombrie, fara guvern, dupace cabinetul Boc a fost dizolvat de o motiune de cenzura. Deci,Romania este inca incertitudini si asteapta rezultatul alegerilorprezidentiale programate pentru 22 noiembrie, care ar putea duce lao deteriorare mai mare a situatiei, scrie publicatia.

Cotidianul spaniol preia si o afirmatie dintr-un editorial alZiarului Financiar, potrivit careia "Exista in mod clar o luptapentru putere in care statul are nevoie urgenta de 3,500 demilioane de euro".

Blocajului politic este in pericol de a suspenda imprumutul de20 de miliarde de euro, de care tara ar trebui sa beneficieze panala anul de la Fondul Monetar International (FMI), UE si BancaMondiala, in conditiile in care institutiiile financiare nu au unpartener de dialog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO