ZF 24

Elon Musk aduce veştile proaste pentru economia SUA: Miliardarul consideră că Statele Unite se află într-o recesiune care va dura între un an şi 18 luni

Elon Musk aduce veştile proaste pentru economia SUA:...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.05.2022, 12:38 274
Elon Musk a declarat luni că SUA se află într-o recesiune care se va agrava în următoarea perioadă, scrie Business Insider.
 
Fondatorul şi CEO-ul Tesla a făcut comentariul prin video în cadrul unei conferinţe tehnologice din Miami găzduită de podcastul All-In, unde a declarat că recesiunea ar putea dura de la un an la 18 luni.
 
Când această situaţie „scăpa de sub control”, economia comportă o alocare greşită a capitalului uman „în care oamenii fac lucruri care nu sunt utile semenilor lor”, a continuat el în cadrul conferinţei.
 
Musk a glumit spunând că o „clismă economică” va trebui în cele din urmă „să cureţe ţevile”.
 
Miliardarul pare să dea vina pentru recesiune pe preşedintele Joe Biden şi administraţia sa.
 
„Această administraţie nu pare să facă mare lucru”, a spus Musk. „Administraţia Trump, lăsându-l pe Trump deoparte, a cuprins mulţi oameni competenţi care au fost eficienţi în a-şi îndeplini sarcinile”.
 
Miliardarul a criticat administraţia Biden şi în trecut. La începutul acestui an, Musk l-a numit pe Biden o „păpuşă de şosete umede în formă umană”. El a criticat continuu administraţia după ce Casa Albă nu a reuşit să invite Tesla la un summit EV şi a lăudat General Motors şi Ford faţă de Tesla.
 
Musk nu este un economist, dar nu este nici primul individ de profil care a pus problema unei recesiuni care ar putea fi la orizont. Duminică, fostul CEO al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a declarat pentru CBS că există un risc „foarte, foarte mare” de recesiune. În aprilie, economiştii Deutsche Bank au prezis că SUA vor atinge o recesiune în 2023, invocând inflaţia şi ratele mai mari ale dobânzilor.
 
Preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a negat posibilitatea unei viitoare recesiuni după ce Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor la începutul acestei luni. El le-a spus reporterilor că nimic nu sugerează că economia este „aproape de o recesiune”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO