ZF 24

Elon Musk le-a transmis investitorilor că plănuieşte să reducă aproximativ 75% din cei 7.500 de lucrători ai Twitter

Elon Musk le-a transmis investitorilor că plănuieşte...

Autor: Andrei Şerbănescu

21.10.2022, 15:34 1898

Se pare că Elon Musk intenţionează să reducă semnificativ forţa de muncă a Twitter, potrivit Business Insider.

Musk le-a spus potenţialilor investitori în afacerea Twitter că plănuieşte să scape de aproape 75% din cei 7.500 de lucrători ai companiei, potrivit documentelor interne şi interviurilor The Washington Post.

Acordul lui Musk de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari este aşteptat să se încheie vinerea viitoare, cu bună-credinţă, după o bătălie juridică de luni de zile cu Twitter.

TWP a constatat că, indiferent dacă Musk ajunge să cumpere Twitter sau nu, o serie de concedieri masive ar putea rămâne în continuare în planul companiei de social media.

Se pare că actuala conducere a Twitter a plănuit să reducă salariile companiei cu aproximativ 800 de milioane de dolari până anul viitor, indiferent de tranzacţie, ceea ce înseamnă că, potrivit TWP, cel puţin un sfert din forţa de muncă a Twitter va fi eliminată.

Multe companii tehnologice se confruntă cu îngheţarea angajărilor şi cu o serie de concedieri pe fondul unei economii încetinite, deşi nicio altă companie de tehnologie de dimensiunea Twitter nu a concediat un procent atât de mare din forţa de muncă în ultimele luni.

Experţii care au intrat în contact cu TWP au spus că disponibilizările de această dimensiune ar putea deschide Twitter către un risc mai mare de hack-uri şi conţinut ofensator pe site.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO