ZF 24

Elon Musk s-a lăsat convins: După sfatul mai multor persoane, miliardarul a decis să sprijine din nou Dodgecoin, o criptomonedă creată în glumă în 2013

Elon Musk s-a lăsat convins: După sfatul mai multor...

Autor: Andrei Şerbănescu

21.06.2022, 13:36 5524

Musk, directorul executiv al Tesla Inc. şi SpaceX, şi-a reiterat marţi sprijinul faţă de Dogecoin, o criptomonedă creată în glumă în 2013. El a menţionat că Tesla acceptă Dogecoin pentru marfă şi a subliniat că SpaceX va face acelaşi lucru în curând, potrivit Bloomberg.

„Mulţi oameni care nu sunt atât de bogaţi m-au încurajat să cumpăr şi să susţin Dogecoin”, a spus Musk într-un interviu cu editorul şef al Bloomberg News, John Micklethwait, la Forumul Economic Qatar de la Doha. „Am decis să le răspund pozitiv acelor oameni”.

Musk a vorbit în mai multe rânduri despre criptomonede în ultimii ani. El a contribuit la creşterea Bitcoin la începutul anului 2021, deoarece Tesla a cumpărat un stoc de jetoane pentru trezoreria corporativă – înainte ca miliardarul să declare că preţul criptomonedei pare destul de „mare” şi să-şi exprime îngrijorarea cu privire la utilizarea energiei în mineritul Bitcoin, ambele declaraţii cauzând scăderi ulterioare ale jetonului.

În martie, Musk a declarat că deţine Bitcoin, Ether şi Dogecoin şi a spus că nu le va vinde. Miliardarul a fost de-a lungul timpului un mare susţinător al jetonului Dogecoin, moneda atingând nivelul său record în mai 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO