ZF 24

Elon Musk vinde acţiuni Tesla în valoare de 3,95 miliarde de dolari după ce a cumpărat Twitter. Averea miliardarului a scăzut la 179,5 miliarde de dolari, de la 340 de miliarde de dolari

Elon Musk vinde acţiuni Tesla în valoare de 3,95...

Autor: Andrei Şerbănescu

09.11.2022, 15:22 837

Musk a vândut 19,5 milioane de acţiuni Tesla, în valoare de 3,95 miliarde de dolari, conform documentelor de reglementare publicate marţi la New York, evenimentul marcând primele sale vânzări de acţiuni din august 2022. Documentele nu indicau că tranzacţiile au fost planificate în prealabil, scrie Bloomberg.

Cea mai bogată persoană din lume a dus la bun sfârşit preluarea platformei social-media în octombrie, după ce a petrecut luni de zile încercând să iasă din ea. În august, Musk declarase că a terminat de vândut acţiuni Tesla şi că este important să evite o "vânzare de urgenţă" a acţiunilor în cazul în care ar fi fost nevoit să încheie achiziţia Twitter.

Acţiunile Tesla au câştigat cu 0,8% în timpul tranzacţionării înainte de piaţă la New York, miercuri.

Nu este pe deplin clar cum a fost finanţată în cele din urmă tranzacţia de 44 de miliarde de dolari, dincolo de angajamentele de împrumut de aproximativ 13 miliarde de dolari de la băncile de pe Wall Street. Mai multe persoane de profil au promis să investească aproximativ 7 miliarde de dolari în afacere, deşi nu se ştie dacă toţi cei implicaţi şi-au respectat angajamentele. Musk nu a spus niciodată în mod public cum plănuia să-şi adune partea de numerar necesară pentru a încheia afacerea.

Dar un lucru este clar: Twitter pierde bani şi acum se confruntă cu plăţi anuale de dobânzi de aproape 1,2 miliarde de dolari. De când Musk a preluat conducerea, mai multe companii importante şi-au oprit anunţurile pe platformă, aşteptând să vadă cum evoluează platforma sub conducerea miliardarului.

„Se pare că Musk se pregăteşte ca lucrurile să meargă prost pentru Twitter în anul care urmează”, a spus Gene Munster de la Loup Ventures după ce vânzările de acţiuni au devenit publice. 

Musk a vândut acţiuni în valoare de aproximativ 36 de miliarde de dolari la producătorul de automobile în ultimul an -- aproximativ jumătate din acestea de când a făcut public planul de cumpărare Twitter, arată datele compilate de Bloomberg. Acum, acţiunile au scăzut cu 53% faţă de vârful de anul trecut, împingând averea lui Musk la 179,5 miliarde de dolari, de la 340 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO