ZF 24

Elveţienii de la Sika, cei care au cumpărat AdePlast, plus 10% în 2019: Pentru 2020, estimăm creştere cu siguranţă, având în vedere investiţiile şi achiziţiile făcute în ultima perioadă

LAURENŢIU ŞTEFĂNESCU, director general la Sika România

LAURENŢIU ŞTEFĂNESCU, director general la Sika România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.01.2020, 18:00 356

Sika România are trei fabrici, una de aditivi pentru betoane, la Braşov, una de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, în localitatea Căpuşu Mare din judeţul Cluj şi una de membrane în Sfântu Gheorghe, Covasna, preluată de la Arcon.

Grupul elveţian Sika, noul proprietar al producătorului de materiale de construcţii AdePlast, şi-a majorat afacerile de pe piaţa locală cu peste 10% în 2019, potrivit oficialilor companiei, ceea ce a dus rezultatul la minimum 170 mil. lei. Anul trecut a fost al doilea ca pro­cent de creştere din ultimii cinci ai companiei.

„A fost un an dificil, cu multe provocări, având în vedere şi achiziţiile efectuate, dar ex­celent din punctul de vedere al rezultatelor. Pentru 2020 estimăm creştere cu siguranţă, având în vedere şi sinergiile care ar trebui să re­zulte din investiţiile şi achiziţiile făcute în ulti­ma perioadă. Procentul de creştere sper să fie tot cu doi digiţi“, spune Laurenţiu Ştefănescu, director general la Sika România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO