ZF 24

eMag a închiriat 10.000 mp în clădirea Globalworth Square, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, şi îşi relochează sediul central

eMag a închiriat 10.000 mp în clădirea Globalworth...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2023, 11:26 3994

Globalworth, liderul pieţei de birouri din România şi cel mai important investitor de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE), a semnat cel mai mare contract nou de închiriere din acest an cu eMAG, care îşi mută sediul central în clădirea Globalworth Square situată în zona Floreasca - Barbu Văcărescu din Bucureşti.

eMAG va avea un spaţiu de 10.000 mp şi serviciul de amenajare extins oferit de divizia Workplaces a Globalworth.

Birourile eMAG s-au aflat anterior în proiectul Swan din Pipera Nord, unde retailerul avea 20.000 mp de birouri contrac­taţi.  eMAG şi-a mu­tat birourile în Swan Office & Tech­no­logy Park din Vo­luntari în 2011, când a contractat 2.700 mp.

În februarie 2022, compania de curierat Sameday, deţinută în pro­porţie de 80% de eMag, a închiriat o suprafaţă de circa 4.360 mp în clădirea Globalworth Square, pentru o perioadă de 5 ani.

Globalworth Square face parte din districtul Globalworth şi are o suprafaţă închiriabilă totală de 29.000 mp, distribuită pe 3 niveluri subterane, parter şi 15 etaje superioare, plus 1 nivel tehnologic cu o suprafaţă de 2.130 mp.

”eMAG este unul dintre cei mai mari jucători din domeniul comerţului electronic şi o companie în continuă expansiune, care a deschis noi verticale de business, de la livrări de alimente sau livrări de la restautante până la marketplace pentru vânzarea de telefoane recondiţionate. Primirea lor în comunitatea noastră de afaceri este o sursă de inspiraţie pe foarte multe planuri. Aşteptăm cu nerăbdare aceasta perioada noua şi incitanta împreună în care să contribuim la creşterea lor fulminantă”,  a declarat Ema Iftimie, Head of Leasing la Globalworth Romania.

Tranzacţia a fost facilitată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, reprezentată în tranzacţie de Monica Vasile şi Eduard Turcoman, ambii directori ai agenţiei.

” eMAG a înregistrat o creştere rapidă în ultimii ani în care a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. Ne dorim ce e mai bun pentru colegii noştri şi, pe baza opiniilor lor exprimate în sondajele interne, ştim că aceasta este o schimbare dorită de toată lumea. Suntem încântaţi să ne stabilim sediul entral într-o clădire ultramodernă, cu standarde înalte de sustenabilitate. Vom continua povestea şi modul nostru hibrid de lucru într-un spaţiu primitor şi inspiraţional, în care colegii noştri se vor simţi bine să lucreze. Noul spaţiu va beneficia de soluţii premium de amenajare care să reflecte personalitatea şi modul nostru de a realiza proiecte de impact”, a spus Cosmin Dodoc, VP People and Organization la eMAG.

Globalworth este o companie imobiliară listată, activă în Europa Centrală şi de Est, cotată pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra. Valoarea combinată a portofoliuluieste de 3,2 miliarde euro, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este în active care generează venituri, predominant în sectorul de birouri, şi închiriate de peste 690 de corporaţii naţionale şi multinaţionale.

În Polonia, Globalworth este prezent în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice, în timp ce în România, activele sale acoperă Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Piteşti, Arad, Oradea şi Târgu Mureş.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO