ZF 24

eMag: Piaţa locală de ceasuri şi brăţări inteligente va ajunge la 200.000 de unităţi în trei ani

Preţul unui model nou de smartwatch porneşte de la circa 800 de lei şi poate ajunge şi la peste 3.000 de lei în funcţie de brand şi caracteristici.

Preţul unui model nou de smartwatch porneşte de la circa 800 de lei şi poate ajunge şi la peste 3.000 de lei în funcţie de brand şi caracteristici.

Autor: Ioana Nita

19.03.2016, 20:01 304
Piaţa accesoriilor IT purtabile (wea­rables) - dispozitive precum brăţări şi ceasuri inteligente care monitorizează activitatea fizică a utilizatorului şi care se pot folosi ca o extensie a smartpho­ne-ului - este în prezent în plină dezvoltare, atât pe plan global, cât şi local, anul trecut vânzările de profil ridicându-se la circa 35.000 de unităţi, urmând ca în trei ani livrările să crească de peste 6 ori, la 200.000 de unităţi, potrivit estimărilor eMag, cel mai mare retailer online din România.
 
 „Diversificarea gamei de produse şi preţurile accesibile pentru publicul general sunt câteva dintre motivele care au dus la avansul accelerat al pieţei de wearables la nivel local. (…) Preco­nizăm că, în maximum trei ani, piaţa locală va atinge pragul de aproximativ 200.000 unităţi vândute“, a spus Stejara Pircan, director commercial hard lines în cadrul eMAG.
 
Retailerul online vinde 40% din volumul total de livrări de accesorii IT purtabile de pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO