ZF 24

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Claudiu Cazacu, XTB România: E nevoie de o lichiditate mai mare pentru a avea şanse mai mari la promovarea Bursei, dar nu este de ajuns o calificare tehnică. „O bună parte din pachete cred că s-au adăpostit. Cine avea de vândut a vândut, cine avea de cumpărat de asemenea a cumpărat.“

Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

13.04.2020, 19:25 181

Claudiu Cazacu, consultant de strategie al X-Trade Brokers România, spune că este nevoie de o lichiditate crescută pentru Bursa românească să aibă şanse mai mari să fie promovată de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă secundară, dar această condiţie nu este suficientă.

„Vom vedea care este prezenţa, persistenţa şi capacitatea de operare a fondurilor şi investitorilor locali. Cred că o tendinţă a lichidităţii care în general este explozivă în momentele în care apar şocuri, dar care după ce aceste şocuri încep să se atenueze scade, se va păstra pentru o vreme. Ne dorim o lichiditate mai mare pentru a avea şanse mai mari la promovarea Bursei. Am văzut deja anunţul FTSE Russell referitor la pieţe emergente, dar nu este de ajuns o calificare tehnică, este nevoie ca investitorii care se poziţionează pe piaţă să aibă adâncime“, spune Cazacu.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO