ZF 24

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Cristi Tudorescu, Investors Club: Al doilea trimestru va fi probabil cel mai rău din acest an

Autor: Tibi Oprea

19.05.2020, 17:05 92

Cristi Tudorescu, cofondator al Investor Club, spune că investitorii au acum o imagine în ceea ce priveşte primul trimestru al acestui an şi că rezultatele raportate de companii în T1/2020 nu sunt atât de dramatice pe cât am fi crezut, dar că cel mai probabil al doilea trimestru va fi mai puternic afectat de criză.

„După toată această suită de rezultate, investitorii au acum o imagine privind primul trimestru şi cred că nu este atât de dramatic pe cât am fi crezut. Probabil ne-am fi aşteptat şi la situaţii mai rele în anumite sectoare. Ce observ este că având pe bursă societăţile care stau mai bine decât media unui sector, pe cale de consecinţă nici rezultatele nu sunt atât de rele. În primul trimestru avem o creştere a PIB de 2,4%, plus 0,3% faţă de trimestrul anterior. Informaţia cumva asumată de investitori este că al doilea trimestru va fi probabil cel mai rău din acest an. Vom avea o scădere trimestru faţă de trimestru. Ne aşteptăm ca lucrurile să stea negativ pe al doilea trimestru. Rămâne de văzut dacă în al treilea trimestru va fi o creştere. Sigur, ne-am putea gândi că mai rău decât al doilea nu are cum să fie, dar important este cât de repede reuşim să reangrenăm economia şi economiile. (...) 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO