ZF 24

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf. Mihai Chişu, analist: Pentru a fi relevantă, o creştere sau o scădere trebuie să fie dublată de volum

Autor: Tibi Oprea

29.05.2020, 17:45 100

Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa de tranzacţionare de joi în creştere cu 0,42%.

Mihai Chişu, analist pe piaţa de capital, spune că dinamicile ac­ţiu­nilor devin rele­vante atunci când sunt dublate de un volum tranzacţionat ridicat şi că aprecierile şi scăderile abrupte care nu au în spate o lichi­ditate pe măsură prezintă un anu­mit grad de incerti­tudine.

„Pentru a fi relevantă, o creştere sau o scădere trebuie să fie dublată de volum. Practic atunci când se întâlnesc interesele mai multor investitori şi se generează lichiditate, acele creşteri sau scăderi sunt unele care pot fi luate în considerare ca fiind relevante pentru un investitor. Din acest motiv, pentru mine este important să văd volumele pe acţiuni precum Erste, Petrom, întrucât îmi dau de înţeles că acolo există interesul cel mai mare al investitorilor. Chiar dacă o acţiune creşte cu 15%, dar nu are în spate un volum tranzacţionat, mie nu îmi dă un sentiment de certitudine asupra acelei dinamici“, explică ana­listul.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO