ZF 24

Enel spera la profituri peste asteptari pentru T2

11.06.2008, 14:47 16

Al patrulea mare operator de electricitate din Europa, Enel se asteapta ca rezultatele pentru al doilea trimestru al acestui an sa fie peste asteptari, modificand astfel si previziunea pentru anul 2008, a declarat CEO-ul companiei Fulvio Conti.

Dupa incheierea unei sedinte cu actionarii, Conti a mai declarat ca a intrat in divergente cu partenerul Acciona in privinta Endesa, pe care au achizitionat-o anul trecut, dar ca aceste neintelegeri nu le-au afectat relatiile.

"Ne asteptam ca al doilea trimestru sa fie unul pozitiv. Pot chiar afirma ca rezultatele pentru 2008 vor fi nu doar pozitive ci chiar bune, mai bune decat ne asteptam".

Enel a consemnat in 2007 o crestere de 31% a profitului, la 3,98 miliarde euro. In primul trimestru al acestui an, castigul grupului a urcat cu 6,5%, la peste un miliard de euro.

Grupul este prezent si pe piata romaneasca, unde detine companiile de distributie a electricitatii Electrica Muntenia Sud, Enel Electrica Dobrogea si Enel Electrica Banat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO