ZF 24

Equest Investments Balkans a preluat 75% din Domo

20.07.2007, 13:40 74

Equest Investments Balkans (EIB) a incheiat un acord pentru achizitia unei participatii de 75% la retailerul de electronice si electrocasnice Domo, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, a anuntat fondul britanic de investitii.
Actionarii fondatori ai Domo vor pastra 25% din actiuni, se arata intr-un comunicat al fondului britanic, care nu dezvaluie valoarea tranzactiei.
Lynx, controlat in proportie de 75% de EIB, va finanta tranzactia, probabil, prin contractarea de credite si prin vanzarea de titluri. Firma Lynx va incheia un acord cu actionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi si obligatiii privind preluarea pachetul de 25% din actiuni, in unele conditii, luand in calcul performantele financiare ale retailerului in 2007 si 2008.
"Dupa investitiile recente la Technomarket si Technomobile, finalizarea achizitiei Domo ne va consolida pozitia pe piata retailului de produse electronice din regiune Balcanica, aflata in crestere rapida", a declarat, in comunicat, Petri Karjalainen, managing partner la Equest Partners Limited, consilierul de investitii al EIB.
EIB, companie listata pe piata AIM, a Bursei din Londra, si la Bursa Irlandeza, este unul din cele mai importante fonduri de investitii pentru Europa de Sud-Est, concentrandu-se asupra unor sectoare precum retailul, serviciile financiare, dezvoltarea imobiliara si infrastructura. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO