ZF 24

Ergo s-ar fi înţeles cu Euroins pentru preluarea operaţiunilor locale. În discuţii au fost şi olandezii de la Aegon

Ergo s-ar fi înţeles cu Euroins pentru preluarea...

Autor: Anelis Baciu

06.03.2019, 10:38 219

Grupul german Ergo ar fi pătut palma cu Eurohold, grupul bulgar care deţin Euroins, pentru vânzarea operaţiunilor locale de asigurări generale şi de viaţă, potrivit surselor din piaţă. Iniţial, discuţiile cu bulgarii au vizat doar businessul cu asigurări generale, iar pentru compania de asigurări de viaţa nemţii au purtat discuţii avansate cu grupul olandez Aegon. În final însă Ergo a decis să cedeze întregul business local către Eurohold. Un comunicat de presă privind decizia ar urma să fie transmis maine. Înţelegerea cu Eurohold vizează mai multe state din Europa, în condiţiile în care de la început nemţii au vizat o tranzacţie regională.

Potrivit surselor din piaţă, Ergo ar urma să păstreze în regiune compania din Polonia care are afaceri de circa un miliard de euro, adică la jumătate faţă de întreaga piaţa din România şi de 21 de ori mai mult decât afacerile din România. 

Cele două companii deţinute de Ergo în România au înregistrat în 2017 o creştere spectaculoasă de 48%, ajungând la prime totale pe asigurări de viaţă şi generale de 46,8 mil. euro. În plus, ambele companii au fost pe profit cu un rezultat net de peste 500.000 de euro. Anul trecut a fost şi primul an în care divizia de viaţa a Ergo a intrat pe profit, în 2016 fiind pe breakeven. Totuşi, în comparaţie cu afacerile totale ale Ergo la nivel global, businessul din România este mic şi reprezintă doar 0,3% din subscrierile totale ale grupului german.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO