ZF 24

Ericsson semnează contractul anului cu Cosmote şi Romtelecom

Ericsson semnează contractul anului cu Cosmote şi...

Autor: Adrian Seceleanu

03.06.2014, 00:07 4815

Compania suedeză Ericsson, care are peste 1.600 de angajaţi şi venituri anuale de peste 120 mil. euro în România, a câştigat licitaţia organizată de grupul de companii Cosmote Romtelecom pentru externalizarea centrelor de comandă ale celor două reţele şi va prelua, ca parte a acordului, 750 de angajaţi ai operatorilor.

„Unităţile de afaceri întreţinere reţea pasivă, monitorizare şi operare reţea fixă şi mobilă vor fi transferate către un partener extern. (...) Cele două companii au intrat în discuţie cu Ericsson pentru a agrea un parteneriat pe acest proiect cheie“, au declarat reprezentanţii Cosmote şi Romtelecom.

WikiZF: Profilul companiei Cosmote

WikiZF: Profilul companiei Romtelecom

ZF a scris în premieră despre această intenţie a grupului Cosmote şi Romtelecom în urmă cu două luni.

Odată cu semnarea acestui acord, dar şi cu procesul de integrare cu Cosmote, numărul de angajaţi ai Romtelecom ar putea ajunge la finele acestui an sub 6.000 de persoane faţă de aproximativ 18.000 în urmă cu zece ani.

Romtelecom a mai semnat externalizarea în 2009, tot către Ericsson, a 400 de angajaţi din departamentul tehnic.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia reprezentanţilor Romtelecom şi Cosmote cu privire la contract 

- companiile care au concurat pentru contractul de externalizare a serviciilor 

- opinia lui Nikolai Beckers, CEO al grupului Cosmote şi Romtelecom, cu privire la noua "taxa pe stâlp" şi impactul pe care îl are asupra industriei telecom 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO