ZF 24

Eşecul de la Tarom. Primul experiment cu managementul privat la o companie de stat eşuează pe holurile tribunalului

Eşecul de la Tarom. Primul experiment cu managementul...

Autor: Mirabela Tiron

17.02.2014, 00:08 1000
Ceea ce trebuia să devină prima demonstraţie de restructurare de succes a unei companii de stat prin introducerea unui management de performanţă s-a transformat într-un proces în care proprietarul companiei – statul - este chemat să plătească daune de sute de mii de euro. Astfel, introducerea managementului privat la Tarom care a costat deja 200.000 de euro cu recrutarea membrilor consiliului de administraţie s-a transformat într-un eşec, dar, deocamdată, nu există niciun efort al proprietarului în direcţia descoperirii greşelilor sau a vinovaţilor. După ce le-au plătiti zeci de mii de euro lunar foştilor membri ai primului consiliu de administraţie privat al Tarom, statul s-ar putea dovedi obligat să le mai plătească şi daune de alte zeci de mii de euro.
 
Cei cinci membri ai fostului consiliul de administraţie (CA) al Tarom - Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Lăduncă, Marius Ghenea şi Dumitru Prunariu - revocaţi din funcţie de AGA în noiembrie anul trecut (după primul an de mandat din cei patru pentru care au semnat contractul),  au acţionat în instanţă compania de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Citește și
AFACERI DE LA ZERO