ZF 24

Este oficial: Lira sterlină atinge maximul ultimelor 5 luni, după ce investitorii simt mai aproape acordul de Brexit

Este oficial: Lira sterlină atinge maximul ultimelor 5...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

21.10.2019, 17:22 2033

Lira sterlină s-a apreciat, luni, peste pragul de 1,30 de unităţi faţă de dolarul american pentru prima dată din luna mai, până la un nou maxim al ultimelor cinci luni, potrivit datelor Bloomberg, relatează The Guardian.

Moneda naţională britanică a crescut pe fondul aşteptărilor privind aprobarea în parlamentul britanic a acordului de Brexit renegociat de premierul Boris Johnson, dar şi datorită optimismului faţă de rezolvarea probelemlor comerciale existente între Statele Unite ale Americii şi China, relatează sursa citată.

Indicele S&P 500 a urcat cu 0,5% la tranzacţionarea de dimineaţă, obţinând 15 puncte până la 3.001,78.

Lira a deschis în scădere tranzacţiile de luni, în condiţiile în care deputaţii britanici au decis, în weekend, să amâne votul asupra acordului, iar Johnson a fost obligat să ceară o nouă extindere a Brexit-ului la Bruxelles. În pofida acestei cereri, Guvernul de la Londra a dat asigurări cu privire la faptul că Brexit-ul va avea loc în 31 octombrie.

Analiştii preconizează că acordul va primi acceptul legislatorilor, iar lira se va aprecia până la 1,35 – 1,36 de unităţi faţă de dolar.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO