ZF 24

Este oficial: producătorul Betty Ice din Suceava a fost cumpărat de către gigantul Unilever

Este oficial: producătorul Betty Ice din Suceava a fost...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.01.2018, 15:01 14201

Betty Ice, cel mai mare producător român de îngheţată cu afaceri de 30 milioane de euro, a fost cumpărat de către gigantul Unilever, conform unui anunţ al companiei Unilever.

ZF a scris încă de ieri de faptul că tranzacţia a fost parafată. Reprezentanţii companiei nu au dat detalii despre valoarea tranzacţiei, dar conform surselor ZF aceasta se apropie de 100 de milioane de euro. 

Compania Betty Ice deţine o fabrică în Suceava şi are peste 180 de chioşcuri de îngheţată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajaţi în România. Unilever, care deţine branduri precum Napoca sau Algida,  nu are o unitate de producţie a îngheţatei în România. 

Divizia de îngheţată din cadrul Unilever South Central Europe şi Betty Ice vor opera ca o companie de sine stătătoare în cadrul Unilever şi va fi condusă de Vasile Armenean, din poziţia de general manager. 

Acordul de achiziţie urmează să fie supus aprobării Consiliului Concurenţei.

"În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de îngheţată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de îngheţată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România şi viziunea Unilever sunt combinaţia ideală pentru viitorul brandului Betty Ice", a spus Vasile Armenean. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO