ZF 24

Este oficial: Vinci-Aktor confirma rezilierea unilaterala a contractului de concesiune Comarnic-Brasov

14.04.2010, 17:38 157

Concesionarul Autostrazii Comarnic-Brasov, Carpatii AutostradaSA (Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions SA, Vinci ConcessionsGrand Projets SAS şi Aktor SA) au notificat, marti, MinisterulTransporturilor si Infrastructurii si Compania Nationala deAutostrazi si Drumuri Nationale precizand ca "denunta unilateralcontractul de concesiune", conform notificarii trimise de Vinci.

Astfel, primul si cel mai laudat contract de concesiunepublic-privat a esuat, Vinci-Aktor considerand necesar sa sefoloseasca de termenul de 90 de zile de la data contractului pentrua renunta la contract fara a plati despagubiri. In documentulconsortiului nu se mentioneaza motivele pentru care s-a renuntat lacontract, mentionandu-se insa ca ministrul Transporturilor, RaduBerceanu, va sustine luni, 19 aprilie, o conferinta de presa inaceasta privinta.

Surse din cadrul CNADNR au declarat pentru ZF, ca motivulrenuntarii la contract tine de incapacitatea consortiului de a seconforma conditiilor din contract, Vinci-Aktor cerand pe langa oamanare a inceperii constructiei cu doi ani si suplimentarea cubani a proiectului.

Autostrada Zapezii este primul proiect de infrastructurarealizat in parteneriat public-privat, intins pe o perioada de 30de ani (dintre care patru sunt pentru constructie) si totodata celmai important dupa cel din 2003 cu Bechtel pentru autostradaTransilvania (415 km). Valoarea de constructie a autostrazii seridica la 1,9 miliarde euro, inclusiv TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO