ZF 24

Eugen Nicolăescu: În doi ani de zile vor începe să se simtă efectele reformei sănătăţii

Eugen Nicolăescu: În doi ani de zile vor începe să se...

Autor: Ioana David

14.10.2013, 13:27 380

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, spune că de la 1 februarie 2014 vor începe să fie aplicate prevederile din noul pachet de bază, după ce sistemul de sănătate va fi “pregătit” timp de trei luni.

“În doi ani de zile vor începe să se vadă efectele”, a spus Nicolăescu. El a fost prezent la conferinţa Mediafax Talk About Health Reform.

Nicolăescu a adăugat că pachetul de bază se adresează în primul rând medicilor şi componentei administrative din sistemul medical, iar în următoarele două-trei luni vrea să facă mai multe întâlniri cu profesioniştii din sistem pentru a le explica modul în care se aplică.

Pe 1 octombrie, Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică pachetul de bază sub forma a patru documente (medicină primară, ambulatoriu, spital şi pro­grame de sănătate), care stabilesc tra­seul pacientului care are nevoie de servicii decontate de stat. Conform pachetului, cetăţenii sunt obligaţi să facă o vizită la medicul de familie, la un anumit interval, în funcţie de vârstă şi de riscurile de sănătate.

“Nu se mai poate aşa. Sistemul de sănătate se preăbuşeşte dacă nu intervenim. Este crucial să schimbăm sistemul”, a mai spus Nicolăescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO